sobota, 13 września 2008

Po pierwsze - wakacyjne śniadanie



Składniki spożywcze:
jogurt naturalny
jagody lub borówki
ekspandowana kasza gryczana z melasą i migdałami (to co widać w słoiku - pychota)
wiórki kokosowe

Urządzenia:
mikser-rozdrabniacz, blender lub widelec

Czas przygotowania:
5 min
Co robimy:
Do jogurtu naturalnego (200ml) wsypujemy łyżkę lub dwie wiórków koksowych i mieszamy.
Rozdrabniamy jagody za pomocą urządzenia elektrycznego bądź siły własnych rąk i widelca.
Do przeźroczystego naczynia nakładamy na przemian jogurt i mix jagodowy. Na górze układamy kilka jagód. Podajemy z ekspandowaną kaszą gryczaną w roli posypki :)

2 komentarze:

Unknown pisze...

gdzie kupić ekspandowaną grykę?
i co to jest?

Habibi pisze...

= coś, jak dmuchany ryż ;)
= W sklepie ze zdrową żywnością lub większych marketach.

Gotuj Bezglutenowo: Po pierwsze - wakacyjne śniadanie