Ponieważ każdy kto był na Walnym dysponuje włoskim makaronem postanowiłam opisać co można z nim zrobić. Przepis poznałam jakiś czas temu w okolicach Neapolu gdzie byłam na wymianie młodzieżowej. Dla całej naszej ogromnej grupy gotowała naprawdę malutka Włoszka i do tego robiła niesamowite potrawy. O to co podała nam pierwszego wieczoru kiedy przyjechaliśmy z Polski na miejsce, w środku nocy strasznie głodni po podróży...
Składniaki spożywcze:
makaron
pietruszka
czosnek
olej
Czas przygotowania:
10 min
Co robimy:
Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Na patelni na oleju podsmażamy czosnek. Dodajemy ugotowany makaron i posiekaną pietruszkę. Solimy ;)
piątek, 24 października 2008
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
5 komentarzy:
Halo! Makaron to nie jest produkt bezglutenowy!!!
Halo!!!!! Makaron nie jest produktem bezglutenowym!!!!!
a właśnie że ja użyłam makaronu bezgutenowego
Jest wiele rodzai makaronów dla celiaki chodzi oczywiście o kształty więc przepis jest jak najbardziej dla bezglutenowca.
są makarony bezglutenowe :)
Prześlij komentarz